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October 19, 2004 
  
  
Owen Anderson 
4165 Bluebonnet Hilltop Drive 
Fort Worth, Texas  76126                                                                    
  
Re:  Bingo Workers 
  
Dear Mr. Anderson: 
  
On September 2, 2004, the Texas Lottery Commission (the “Commission”) received your 
request for an advisory opinion related to bingo workers.  Below is your question 
followed by the Commission’s response. 
Can a person be employed as a bingo worker while still being the [sic] listed 
as an operator for a Bingo license holder? 
  
Review the information as it seems to be: 
1. The License holder involved - Benbrook Lakeshore Neighbors Association      
    with Taxpayer #1-75-2071751-7 
2. License renewal documents dated 5-17-04 as received by the Bingo Division: 
   A) Affidavit of Responsibility signatures: 
        Officer F.D. Kisor / Primary Operator Louis Kosanovic 
   B) Person in question: Sandra L. Kosanovich (wife of Louis) 
  
But License renewal information transmitted by Fax to Alice Banks on 7/13/04 
by F.D. Kisor indicated there are changes involving Sandra L. Kosanovich: 
A) Page 3 indicates she is still listed as an operator for the BLNA 
B) Page 13 indicates she is now applying as an Approved Worker 
  
Can she in fact hold the two conflicting positions for a Bingo License holder? 
And did the Bingo approve that she could hold these different positions? 
  
Overall is the proceeding legal pursuant to the current Bingo Regulations? 

http://www.txlottery.org/bingo/bingoviewOpinionRequest.cfm?RequestID=28


ANSWER: 
  
Neither the Bingo Enabling Act (Texas Occupations Code Chapter 2001) nor the 
Charitable Bingo Administrative Rules, 16 TAC 402, prohibit a person designated by a 
license holder as an operator from being a bingo worker.   

___________________ 
  

SUMMARY 
  

Neither the Bingo Enabling Act (Texas Occupations Code Chapter 2001) nor the 
Charitable Bingo Administrative Rules (16 Tex. Admin. Code Chapter 402) prohibit a 
person designated by a license holder as an operator from being a bingo worker. 

______________________ 
  
This advisory opinion cannot be construed as a tax ruling or otherwise interpretive of the 
Internal Revenue Code.  The information provided is completely limited to the context of 
the Bingo Enabling Act and the Charitable Bingo Administrative Rules. 
  
This advisory opinion is based on the laws, rules and regulations in effect at the time of 
its issuance.  All of the information provided herein is subject to change in law.  
  
This opinion is purely advisory in nature and is limited to the particular questions at issue 
and to the facts presented in the request.  Therefore, this opinion must not be relied upon 
as a previous determination regarding any conduct which is not substantially consistent 
with the opinions and facts stated in the request. 
  
Yours truly, 
  
  
  
  
William L. Atkins, Director 
Charitable Bingo Operations Division 
  
cc:        C. Tom Clowe, Jr., Chairman 
            James A. Cox, Jr., Commissioner 
            Rolando Olvera, Commissioner 
            Kimberly L. Kiplin, General Counsel 
            Sandra Joseph, Assistant General Counsel 
            Marshall McDade, Senior Audit Manager 
  
  
 


