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Summary: Neither the Bingo Enabling Act (Texas Occupations Code Chapter 2001) nor the 
Charitable Bingo Administrative Rules (16 TAC Chapter 402) prohibit a charity from 
limiting the number of electronic units that a person can play at a single session of 
bingo. 
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BAO # 2005-0128-0041
  

  
March 29, 2005 
   
Ms. Patricia Greenfield 
Greenfield Bingo Services 
220 Rob Lane 
Hudson Oaks, Texas   78087 
  
Re:  Bingo Equipment  
  
 Dear Ms. Greenfield: 
  
On January 28, 2005, the Texas Lottery Commission (the “Commission”) received your 
e-mail requesting an advisory opinion related to bingo equipment. Below is your question 
followed by the Commission’s response. 
  
Please advise me if it is legal for a charity to place a per person limit on the number of 
electronic units that a person can play at a single session of bingo. 
  
ANSWER: 
  
Neither the Bingo Enabling Act (Texas Occupations Code Chapter 2001) nor the 
Charitable Bingo Administrative Rules (16 TAC Chapter 402) prohibit a charity from 
limiting the number of electronic units that a person can play at a single session of bingo. 
            

______________________ 
  

SUMMARY 
  
Neither the Bingo Enabling Act (Texas Occupations Code Chapter 2001) nor the 
Charitable Bingo Administrative Rules (16 TAC Chapter 402) prohibit a charity from 

http://www.txlottery.org/bingo/bingoviewOpinionRequest.cfm?RequestID=45


limiting the number of electronic units that a person can play at a single session of bingo. 
  _______________________ 
   
This advisory opinion cannot be construed as a tax ruling or otherwise interpretive of the 
Internal Revenue Code.  The information provided is completely limited to the context of 
the Bingo Enabling Act and the Charitable Bingo Administrative Rules. 
  
This advisory opinion is based on the laws, rules and regulations in effect at the time of 
its issuance.  All of the information provided herein is subject to change in law.  
  
This opinion is purely advisory in nature and is limited to the particular questions at issue 
and to the facts presented in the request.   Therefore, this opinion must not be relied upon 
as a previous determination regarding any conduct which is not substantially consistent 
with the opinions and facts stated in the request. 
  
  
Yours truly, 
  
  
  
William L. Atkins, Director 
Charitable Bingo Operations Division 
  
  
cc:    C. Tom Clowe, Jr., Chairman 
        James A. Cox, Jr., Commissioner 
        Rolando Olvera, Commissioner 
        Kimberly L. Kiplin, General Counsel 
                          
  
 


