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Summary: Neither the Bingo Enabling Act (Tex. Occ. Code Chapter 2001) nor the Charitable Bingo 
Administrative Rules (16 TAC Chapter 402) prohibits a licensed distributor from selling 
equipment to a company for use at a military base outside the state of Texas.  
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BAO # 2005-0208-0043
  
April 8, 2005 
   
Ms. Jane Thompson 
Thompson Allstate Bingo Supply, Inc. 
5446 Hwy. 290 West, Suite 205 
Austin, TX  78735 
  
Re:  Distributor sales  
  
 Dear Ms. Thompson: 
  
On February 8, 2005, the Texas Lottery Commission (Commission) received your 
e-mail requesting an advisory opinion related to distributor sales outside Texas. Below is 
your question followed by the Commission’s response. 
  
We have received a phone call from Neuman Supply in Houston, Texas. . . .They are a 
vendor for the corporation that has a contract with the Federal Government that supplies 
our military bases. 
  
They were asking us to give them a bid on three bingo systems. (A bingo system consist 
(sic) of a bingo console and a flashboard.) The lady we spoke with explained that these 
systems would be sent to military bases in Iraq. 
  
My question is, as a licensed distributor, am I allowed to sell this equipment to them 
since it is for a military base on governmental property? 
  
ANSWER: 
  
Neither the Bingo Enabling Act (BEA) (Tex. Occ. Code Chapter 2001) nor the Charitable 
Bingo Administrative Rules (16 TAC Chapter 402) prohibit a licensed distributor from 
selling bingo equipment to a company outside the state of Texas.   Tex. Occ. Code § 
2001.206 provides: 
  

http://www.txlottery.org/bingo/bingoviewOpinionRequest.cfm?RequestID=48


A distributor may not sell, distribute, or supply bingo equipment or supplies for use in 
bingo in this state unless the distributor holds a distributor’s license under this 
subchapter. (emphasis added) 
  

______________________ 
  

SUMMARY 
  
Neither the Bingo Enabling Act (Tex. Occ. Code Chapter 2001) nor the Charitable Bingo 
Administrative Rules (16 TAC Chapter 402) prohibits a licensed distributor from selling 
equipment to a company for use at a military base outside the state of Texas. 
  
  _______________________ 
   
This advisory opinion cannot be construed as a tax ruling or otherwise interpretive of the 
Internal Revenue Code.  The information provided is completely limited to the context of 
the Bingo Enabling Act and the Charitable Bingo Administrative Rules. 
  
This advisory opinion is based on the laws, rules and regulations in effect at the time of 
its issuance.  All of the information provided herein is subject to change in law.  
  
This opinion is purely advisory in nature and is limited to the particular questions at issue 
and to the facts presented in the request.   Therefore, this opinion must not be relied upon 
as a previous determination regarding any conduct which is not substantially consistent 
with the opinions and facts stated in the request. 
  
  
Yours truly, 
  
  
  
William L. Atkins, Director 
Charitable Bingo Operations Division 
  
  
cc:    C. Tom Clowe, Jr., Chairman 
        James A. Cox, Jr., Commissioner 
        Rolando Olvera, Commissioner 
        Kimberly L. Kiplin, General Counsel 
                          
  
 


